Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Gamle Povl Dissing-sange

Hej Tor
Povl Dissing udgav for mange år siden 1 eller 2 singleplader med 2 numre på hver side. På dem var bl.a. Alperosen, Sov min lille hundemand, giv mig en hest mor. De sidste numre kan jeg ikke huske hvad hedder. Et par af numrene ligger på en opsamling med ham og Benny Andersen. Spørgsmålet er om de numre/”perler”, som IKKE er på CD’en er udgivet senere end på disse singler.
På forhånd tak
Olsen

Hej Olsen
En singleplade med fire numre kaldes gerne en EP, og sådan en udgav Povl Dissing i 1966 med titlen “Der står en lille hest og sparker og al sådan noget”. Den indeholdt sangene “Sov min lille hundemand”, “Jeg har en flyvemaskine”, “Min lille hest” og “Solen er så rød mor”. Samme år udsendte han også en singleplade med “Drengen og hesten” og “Alperosen” (se evt. oversigt over hans tidligste udgivelser her). Du kan finde “Sov min lille hundemand” på børne-CD’en “Sange om alverdens dyr”, mens “Jeg har en flyvemaskine” og “Min lille hest” godt nok findes på børneplader, men hvis du skal have den med Povl Dissing, bliver det angiveligt ikke på CD. “Solen er så rød mor” har han genindspillet med gruppen Dissing, Dissing, von Daler, Las & Dissing på CD’en “Danske viser”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *