Kategorier
Musiknyheder

Jamiroquai jammer stadig

Målt i popularitet havde Jamiroquai nok deres storhedstid i midten og slutningen af 90’erne, men bandet med det mærkværdige navn eksisterer stadig. Jamiroquai blev dannet i 1992 med den karismatiske forsanger Jay Kay, som omdrejningspunkt, og der gemmer sig faktisk en mening i det sære bandnavn.

Det er nemlig en sammentrækning af ”jam” (improviseret samspil mellem musikere) og ”iroquai”, der var sproget i Iroquois-indianerstammerne. Bindeleddet til de nordamerikanske indianere skal ses som en hyldest til deres måde at leve i pagt med naturen. Engang var Jamiroquai blandt frontløberne inden for blandingen af elektronisk musik, funk og disco, men på deres syvende album ”Rock Dust Light Star”, som gruppen udsendte før jul, er alt indspillet live.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *