Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Musik i Wasa-reklame

Hej Tor
Kan du finde frem til den svenske sang der bliver brugt i Wasa reklame? Kan simpelhen ikke finde den.

Hanne Nielsen

Hej Hanne

Sangen fra reklamen, som også kan ses på Youtube, udspringer af et kendt svensk digt i fire dele af Gustaf Fröding med titlen “Strövtåg i hembygden”, udgivet i 1896. Musikken i reklamen er med tekst fra første del af denne digtcyklus, “Det är skimmer i molnen och glitter i sjön”, og det er ikke første gang, der sættes musik til denne del. For fem år siden var “Strövtåg i hembygden” et stort hit i Sverige for gruppen Mando Diao, men versionen i reklamen synges af Maja Francis og er nu udgivet under kunstnernavnet Rymdfåglar. “Strövtåg i hembygden” med Rymdfåglar kan findes på flere streamingtjenester som Spotify og Apple Music.

Med venlig hilsen

Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *