Kategorier
Musiknyheder

Voksne ibens fejrer sig selv

Den 10. februar 1997 udkom en af det års mest opsigtsvækkende danske plader, debutalbummet med trioen ibens. Med sange som “Ølstykke i November”, “Jeg Savner Min Blå Cykel” og “Solveig” markerede ibens sig med naiv hverdagspoesi og en ikke just avanceret lyd. Forsanger Carsten Lykke mente ikke selv, at han var nogen god sanger, og bandet var ikke ligefrem landets dygtigste musikere – og det var de udmærket klar over, forklarede de dengang i Jyllands-Posten:

”Mange bands tror, at hvis de skal være gode, skal de sige deres jobs op og flytte ind i øvelokalet. Vores attitude er mere punket. Det kan godt være, at vi ikke spiller så godt, men vi har lavet et band alligevel”, fortalte trommeslager Kristian Høeg dengang.

Gruppen har været gået fra hinanden flere gange siden dengang, men trods tilbagevendende stridigheder mødes de tre musikere på fredag – 20-års-dagen for udgivelsen af albummet ”ibens” – på spillestedet Posten i Odense for at spille sangene fra dengang, samtidig med at albummet genudgives på vinyl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *