Kategorier
Musiknyheder

Bridge Over Troubled Water 50 år

Makkerparret Simon & Garfunkel var allerede veletablerede stjerner, men i begyndelsen af 1970’erne – for 50 år siden i denne uge – overrumplede de alligevel alle, da de udsendte en LP’en, der skulle komme til at stå som et af hovedværkerne i deres generation, ”Bridge Over Troubled Water”. Pladen indeholdt sange som ”The Boxer”, ”El Condor Pasa” og ”Cecilia”, som Paul Simon og Art Garfunkel egentlig havde forestillet sig skulle udsendes som første single, men valget faldt i stedet på titelnummeret, som i dag har klassikerstatus. I dokumentarfilmen ”The Making of Bridge Over Troubled Water” forklarer Paul Simon, at sangen bare voksede frem, uden han selv vidste hvorfra:

– Det var et af de mest chokerende øjeblikke i min sangskriverkarriere. Jeg kan huske, at jeg tænkte: Det her er betydeligt bedre, end det jeg normalt skriver.

Hen over det følgende år blev de to sangeres forhold mere og mere anspændt, og paradoksalt nok blev albummet med den storladne sang om sammenhold og støtte i svære tider, som udkom den 26. januar 1970, det sidste fra Simon & Garfunkel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *