Kategorier
Musiknyheder

Led Zeppelin gik fri

Sagen har kørt i flere år efterhånden, men forleden gav endnu en retsinstans musikerne fra Led Zeppelin medhold i, at deres rockklassiker ”Stairway to Heaven” ikke kan kaldes plagiat. Sagen drejer sig om den legendariske guitar-intro til ”Stairway to Heaven” og en meget enslydende passage i det ellers næsten ukendte nummer ”Taurus” med bandet Spirit. De to rockbands turnerede sammen i slutningen af 1960’erne, og en del af sagen handlede derfor om, at Led Zeppelin-sangskriverne Robert Plant og Jimmy Page ikke kunne undgå at have kendt til ”Taurus”, og at de – bevidst eller ubevidst – havde kopieret dele af den, da de i 1971 udgav ”Stairway to Heaven”.

I 2016 var de begge i vidneskranken for at sige, at de ikke kendte til ”Taurus” og ikke havde stjålet det legendariske guitarspil herfra, og både i første og nu anden retsinstans er de sluppet for straf – selvom ligheden er slående, som man kan høre her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *