Kategorier
Musiknyheder

Stjerner sammen på afstand

Støttekoncerter med store stjerner og seere i mange lande er ikke et nyt fænomen, men alligevel var det hele noget anderledes under støttearrangementet for WHO og alverdens sundhedspersonale, ”One World – Together at Home” natten til søndag dansk tid. På grund af spredningen af coronavirus er alle tvunget til at holde afstand og blive hjemme, og derfor optrådte de mange stjerner hjemme fra privaten, mens publikum fulgte med via sociale medier, internetkanaler eller tv-stationer.

Popstjernen Lady Gaga var med til at sammensætte programmet sammen med kunstnere som Rolling Stones, Elton John, Billie Eilish og Beyonce, og hun optrådte også selv som den første. Lady Gaga sad derhjemme ved klaveret og fremførte sin egen personlige udgave af evergreenen ”Smile”. Mange er i forvejen klar over, at det var Charlie Chaplin, der skrev melodien og brugte den i filmen ”Moderne tider” i 1936, men mindre kendt er det, at der gik hele 18 år, før der hos en musikforlægger i den berømte Denmark Street i London blev skrevet en tekst til Chaplins toner. Siden 1954 er ”Smile” blevet fortolket af kunstnere som Nat King Cole, Tony Bennett, Michael Jackson og nu Lady Gaga.

I modsætning til tidligere tiders store stadionkoncerter med vilde sceneshows og svimlende tilskuertal gav hjemmeoptrædenerne under ”One World – Together at Home” mulighed for en helt anden form for intimitet, og det kunne især mærkes, da sangerinden Taylor Swift var på skærmen. Hun fremførte nemlig en sang, der under en pandemi med indlagte patienter og bekymrede pårørende i alle lande fik en særlig klang. ”Soon You’ll Get Better” (Snart får du det bedre, red.) udkom sidste år og er skrevet om hendes egen mors kræftsygdom. Dengang sagde hun til det amerikanske musikmedie Billboard: ”Jeg ved ikke, om jeg nogensinde vil spille den live. Det er bare virkelig svært for mig. Den var svær at skrive. Den er svær at synge. Den er svær at lytte til for mig. Men nogle gange er musik sådan. Nogle gange handler det ikke bare om noget, der føltes rart”. Alligevel overvandt Taylor Swift sin frygt for sangen og spillede ”Soon You’ll Get Better” for folk i hele verden under det virtuelle koncertshow.