Kategorier
Musiknyheder

Arkivguld fra Stones og Zeppelin

At sætte musikere fra Rolling Stones og Led Zeppelin sammen skaber lidt af en supergruppe, så når der dukker en fælles indspilning op fra de to gruppers storhedstid, er der grund til at spidse ører. I oktober 1974 gik The Rolling Stones i studiet for at arbejde med nye idéer, og en dag passerede de musikerne fra Led Zeppelin, som havde haft booket det samme studie til deres indspilninger. Led Zeppelins guitarist Jimmy Page blev hængende, og pludselig var musikerne i gang i fællesskab. Jimmy Page byggede videre på en skitse fra Rolling Stones, og resultatet blev en sang med titlen ”Scarlet”, som også er navnet på Pages dengang treårige datter. Rolling Stones-guitaristen Keith Richards har sagt, at det egentlig ikke var planen at indspille ”Scarlet” som et rigtigt nummer ved denne lejlighed:

”Det var dybest set til en demo, et forsøg på bare at få en fornemmelse af den, du ved – men den fungerede godt, og med sådan en holdopstilling, så måtte vi da hellere bruge den”.

Men trods den vellykkede jam-session og det imponerende sammenrend af musikere, som i øvrigt også talte Traffic- og Blind Faith-bassisten Rick Grech, så blev ”Scarlet” ikke udgivet. De mest entusiastiske Rolling Stones-fans har kendt til nummerets eksistens, men de har ikke haft mulighed for at høre det sagnomspundne Stones/Zeppelin-samarbejde – i hvert fald ikke indtil for få dage siden. For i sidste uge blev ”Scarlet” hevet frem fra arkiverne og gjort tilgængeligt på alverdens streamingtjenester. Anledningen er, at ”Scarlet” kommer med som et blandt flere bonustracks på genudgivelsen af Rolling Stones’ 1973-album ”Goats Head Soup” i september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *