Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Kniven fra Hongkong og rebet fra Randers

Hej Tor
Jeg var i lørdags på torvet i Sæby. Der var en musikant der spillede for os. En af dem han spillede var en sørg/munter vise, hvis tema/indhold var: En jaloux ægtemand der stak sin kone med kniv, indså det var galt, fandt et reb og hang sig selv. Alt sluttede “lykkeligt/retfærdigt”. Det endte med at konen overlevede, men manden døde. Thi: Kniven var made in Hong Kong – men rebet var et Randers Reb. Har googlet alt hva jeg kan – uden held.
Vh Tage Pedersen, Nibe

Hej Tage
Kniven var fra Hongkong, og rebet var fra Randers – men sangen var fra Vendsyssel. Det er nemlig De Gyldne Løvers “Dansk arbejde”, du har hørt i Sæby. Den morbide lovprisning af godt, dansk håndværk findes på flere af gruppens udgivelser, blandt andet livepladen “Alt optaget” fra 1982.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *