Kategorier
Musiknyheder

¡Heeeey Macarena!

Det er denne sommer 24 år siden, at alle dansede til en 25 år gammel udgivelse af en 28 år gammel sang med en nu 58 år gammel gruppe. For selvom det var i sommeren 1996, at man på dansegulvene i Danmark og de fleste andre steder kunne opleve folk være sammen om den simple koreografi til hittet ”Macarena” med Los Del Rio, så havde den faktisk ligget i et års tid og ventet på at kunne sprede sommerstemning. Den version af ”Macarena”, som langt de fleste kender, udkom nemlig den 15. august 1995, og dette voldsomt succesfulde remix kan derfor fejre 25-års jubilæum i denne uge. De to mænd i den spanske duo Los Del Rio, som havde optrådt sammen siden 1962, var nogle år forinden på besøg i Venezuela og deltog i en fest hos en landets rigeste mænd, erhvervsmanden og underholdningsmogulen Gustavo Cisneros, og i løbet af aftenen ankom en lokal flamenco-danser for at optræde. Historien fortæller, at der var så stor begejstring for danseren Diana Patricia Cubillán Herreras flamenco-show, at den ene af mændene fra Los Del Rio dybest set improviserede det, der skulle blive det verdensberømte omkvæd i ”Macarena”-sangen: ”Diana, dale a tu cuerpo alegría y cosas buenas”, som kan oversættes til noget i stil med ”Diana, jeg vil glæde din krop og gøre skønne ting ved den”.

De to musikere arbejdede videre med den improviserede hyldest til den venezuelanske skønhed, men ændrede navnet i sangen fra Diana til Macarena, blandt andet opkaldt efter den ene sangers egen datter. Sangen blev udgivet i 1993 i Los Del Rios helt egen version, men den tog først verden med storm, da remixholdet The Bayside Boys fik fingrene i den og skabte en decideret dansedille med udgangspunkt i de to modne herrers omkvæd, men med et nyt vers, en ny lyd og en fortælling om en lidt mere promiskuøs Macarena end i den oprindelige version. Den mest kendte udgave af ”Macarena” udkom derfor i august 1995 og spredte sig året efter til det meste af verden som et af de største og mest sejlivede sommerhits nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *