Kategorier
Musiknyheder

Youtube-stjerner opdager Phil Collins

Phil Collins’ solodebut fra 1981 bliver stadig købt og streamet knapt fyrre år efter, men Phil Collins må alligevel have spærret øjnene op i sidste uge, da online-salget af ”In the Air Tonight” ifølge musiksiden rollingstone.com ifølge musiksiden rollingstone.com var steget 1100 procent sammenlignet med de foregående dage. ”In the Air Tonight” har alle dage levet sit eget liv, og der er få popsange, som har været kilde til lige så mange dramatiske og sejlivede historier – og ikke bare små anekdoter, men deciderede vandrehistorier. Især tekstlinjen ”Well, if you told me you were drowning, I would not lend a hand, I’ve seen your face before, my friend, but I don’t know if you know who I am” har været kilde til historierne om, at Collins havde overværet en mand undlade at redde en druknende person. Collins skulle have opsporet manden og sendt ham en billet til første række ved en af hans koncerter, hvorefter han med rampelyset rettet mod den fremmede mand, afslørede hans udåd ved at synge ”In the Air Tonight”. Nogle fortæller endda, at manden også havde voldtaget Collins’ kone, og andre har berettet, hvordan manden begik selvmord efter at være blevet afsløret. De detaljerede historier har skabt et ekstra lag i den dramatiske popsang – men de er bare ikke sande.

”In the Air Tonight” blev til i en periode, hvor Phil Collins var såret og forbitret over sin første skilsmisse. Engang fortalte han til Mix Online, at han – i modsætning til den kreative proces med gruppen Genesis – arbejdede med et princip i sine solo-numre om meget tidligt i produktionen at få indspillet vokalen, så resten af nummeret kunne bygges op rundt om stemmen: ”Teksten, man hører på In the Air Tonight, var noget, jeg bare sang. Jeg åbnede munden, og ordene kom ud. Jeg havde ikke skrevet noget ned på forhånd, og bagefter lyttede jeg til teksten og skrev den ned”, sagde Phil Collins i 2005 om teksten, som altså ikke var en del af en kriminalgåde eller en spektakulær afsløring.

Når interessen for det gamle hit steg voldsomt for få dage siden, skyldtes det de amerikanske tvillinger Fred og Tim og deres Youtube-kanal TwinsthenewTrend. Her har de gjort det til en fast gimmick, at de sammen lytter til et kendt nummer for allerførste gang og fortæller om deres instinktive reaktioner. Og selvom Fred og Tim måske ligner nogen, der mere er til hiphop, ramte ”In the Air Tonight” noget i dem, særligt da de flere minutter inde i sangen blev overrumplet af de karakteristiske trommer. Tvillingernes reaktionsvideo blev et viralt hit, og dermed blev der føjet endnu et kapital til den lange historie om ”In the Air Tonight”.

En kommentar til “Youtube-stjerner opdager Phil Collins”