Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Film-vals

Hej Tor
Jeg læser altid bagsiden af Nordjyske med stor interesse om onsdagen, hvor du har dit indlæg. Jeg blev opmærksom på Dmitri Shostakovich ”The second Waltz” en aften, hvor jeg så en koncert med Andre Rieu. Han fortalte, hvor populær denne vals var blevet overalt. Jeg fik ikke det hele med, for han talte før musikstykket. Jeg fik så ind og fandt The second Waltz i forskellige udgaver bla Hauser og den video fra Youtube: https://youtu.be/IOK8Jb76ibc. Jeg vil høre om der er en film, hvor melodien indgår? Det virker som om, at den veksler mellem fortid og nutid. Jeg har spurgt vores ven Boye Elimar (tidligere biografdirektør i Aalborg) om han kendte den, men det gjorde han ikke. Jeg håber, at du kan hjælpe mig.
Mange hilsener fra
Grethe Buus Christensen

Hej Grethe
Ja, det virker nærmest selvskrevet, at “Waltz No. 2”, som den hedder de fleste steder, hører hjemme et sted eller to i filmhistorien. Mest kendt er nok åbningssekvensen fra Stanley Kubricks film “Eyes Wide Shut” fra 1999, men derudover dukker den blandt andet også op i superheltefilmen “Batman v Superman: Dawn of Justice” fra 2016 og i første afsnit af den amerikanske tv-serie “House of Cards”. Dmitri Shostakovich’ bemærkelsesværdige vals stammer fra den suite, som på engelsk kaldes “The Suite for Variety Orchestra”, og som er en samling værker, der er komponeret op gennem 1930’erne, 1940’erne og 1950’erne.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *