Kategorier
Musiknyheder

Helmig står stadig derude og banker på

Thomas Helmig har efterhånden opnået en særlig veteranstatus på den danske musikscene. Han er 55 år og stadig aktiv, han fremstår for yngre generationer som en, der altid har været der, og han er endda far til en af popscenens nye kometer, Hugo Helmig. Nu er han også nået dertil, hvor unge musikere prøver kræfter med hans ældre materiale. Duoen Underlandet debuterede i begyndelsen af året med en stribe sange i krydsfeltet mellem pop og hiphop. Efter deres første EP var færdig, sad de en aften i studiet med deres ven Isaac og talte om gamle popklassikere.

”Isaac sad og nynnede med på Helmig-hittet, og før vi fik set os om, var sangen skrevet og indspillet. Vores label gik straks i gang med at cleare rettigheder og pludselig var det en realitet – selveste Thomas Helmig havde givet os lov til at udgive en nyfortolkning af et af hans største hits”, fortæller David og Jannick fra Underlandet i en pressemeddelelse.

Resultatet er blevet en sang med et nyskrevet vers og en slags genindspilning af det velkendte omkvæd fra ”Det er mig, der står herude og banker på”, men i en noget mere melankolsk tone – og med den forkortede titel ”Luk mig ind”.