Kategorier
Musiknyheder

Cat Stevens synger duet med sig selv

Når musikere fejrer jubilæumsåret for en vigtig udgivelse, sker det ofte med nyrestaurerede versioner og genudgivelser med hidtil ukendt bonusmateriale. Sangeren Cat Stevens, der har skiftet navn til Yusuf Islam, har valgt en anden model i anledning af 50-året for sit store gennembrud. I 1970 udgav han LP’en ”Tea For the Tillerman” med sange som ”Father and Son”, ”Wild World” og ”Where Do the Children Play”, og i stedet for blot at genudgive det gamle værk har han simpelthen genindspillet sangene i nye versioner – nogle af dem markant anderledes end originalerne.

Den nok mest kendte sang, ”Father and Son”, er i dag mere countryballade og mindre folk-rock, men derudover har den fået et interessant aspekt, som ikke var muligt i den originale version. Teksten har altid været en slags dialog mellem en far og hans voksne søn, og farens vers synges naturligvis af den nu 72-årige musiker. Men i stedet for at genindspille den unge søns vers i samme ombæring har man fundet en vokaloptagelse frem fra en gammel liveoptagelse af ”Father and Son”, så den erfarne musiker nu synger duet med sit yngre jeg. Den nye version af ”Father and Son” og de øvrige nyfortolkninger findes på ”Tea For the Tillerman2, der udkom i sidste uge.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *