Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Cats In the Cradle – på dansk

Hej Tor
Jeg så for nylig at du skrev om “Father and son” med Cat Stevens, og siden da har jeg flere gange tænkt på “Cats in the cradle” – samme periode, lidt samme tema om far og søn. Men jeg kan også huske engang at have hørt den på dansk, men med hvem?
Kh. Ilse

Hej Ilse
Jeg forstår godt sammenligningen. Cat Stevens’ “Father and Son” er oprindeligt fra 1970, mens Harry Chapins ”Cats In the Cradle” er fra 1974, og selvom problemstillingerne i de to tekster er lidt forskellige, så fungerer de begge som en slags samtaler mellem far og søn. Når det gælder den danske ”Cats In the Cradle”, tænker du formentlig på Eddie Skollers version, som dybest set er en direkte oversættelse af sangen om faren, der aldrig rigtigt tager sig tid til at være sammen med sin søn, og som i sin alderdom opdager, at sønnen er blevet præcis på samme måde og ikke tager sig tid til at være sammen med sin far. På LP’en “Eddie Skoller & Byens Bedste Backin’ Band” fra 1983 hedder den ”Far og søn”, men den findes også på senere udgivelser med titlen ”Ride ride ranke”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *