Kategorier
Uncategorised

Musik til Joe Bidens afdøde søn

En nyvalgt amerikansk præsident med irske rødder blev hyldet til lyden af et britisk band med en svensk samarbejdspartner. Det lyder måske underligt, men der er en smuk forklaring på, at det var det, der skete, da Joe Biden sammen med sin familie og sit hold stod på en scene i Delaware natten til søndag dansk tid, efter at han og hans kommende vicepræsident Kamala Harris havde talt til folket. Markeringen af valgsejren blev ledsaget af et fyrværkerishow til tonerne af ”A Sky Full of Stars”, som bandet Coldplay udgav i 2015 med hjælp fra den svenske DJ og producer Avicii. ”A Sky Full of Stars” passede godt til sejrsfesten på mere end én måde. Dels fortalte forsanger Chris Martin på tv-kanalen Fuse om betydningen bag sangen, da Coldplay udgav albummet ”Ghost Stories”: ”Det, som den sang repræsenterer på Ghost Stories, er forløsningen, efter man har besteget bjerget – efter man har klaret en udfordring. Det er derfor, den sang er så skamløst glad og dansabel, for det var det, den skulle være. Jeg elsker at synge den. Jeg ved godt, at vi ikke opfandt den dybe tallerken, men den er bare så sjov at spille”.

Men én ting er, at sangen i sig selv udtrykker forløsning efter en sejr som for eksempel den, Joe Biden og hans tilhængere fejrede, noget andet er, at der også lå en mere personlig hilsen gemt i, at netop britiske Coldplay fik en plads på Bidens store aften. For fem år siden døde den ene af Joe Bidens sønner, Beau Biden, 46 år gammel efter flere års kræftsygdom. Beau Biden var meget glad for Coldplay og deres musik, og da Beau Biden gik bort, tilbød forsanger Chris Martin selv at optræde ved begravelsen, fordi han kendte til den daværende vicepræsidents søns begejstring for bandets musik. Alene med sin guitar fremførte Chris Martin i kirken den mindre kendte Coldplay-sang ”Til Kingdom Come”, som med sin afdæmpede stil og sine spirituelle undertoner var en passende sang til en begravelse, hvorimod ”A Sky Full of Stars” med højt tempo og danseglæde var et mere naturligt valg ved valgfesten i Joe Bidens hjemby Wilmington i weekenden. Biden havde kone, børn og børnebørn med på scenen – og i lyden af Coldplay var den afdøde søn Beau også symbolsk med til at hylde USA’s næste præsident.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *