Kategorier
Musiknyheder

Halloween uden halloween-sange

Halloween-aktiviteterne har i de seneste år grebet om sig, og den amerikanske udgave af Allehelgensaften er også blevet en fast tradition mange steder i Danmark. Der laves hyggeligt uhyggelige halloween-udgaver af kendte produkter, butiksvinduerne er pyntet med græskar og edderkoppespind, og børn går fra dør til dør med kravet om ”slik eller ballade”. Men selvom interessen er stor, er halloween-fejringen en død sild på musikfronten, når man sammenligner med juletiden, og skal man for eksempel sammensætte en halloween-playlist, er man nødt til at finde sange, som rummer en uhyggelig stemning eller et gysertema, men som reelt ikke har noget med halloween at gøre. Jagten på en god halloween-sang har også ført folkene bag Muppet Show ud i en lidt speciel løsning til den nye film ”Muppets Haunted Mansion”, der på streamingtjenesten Disney+ har fået den danske titel ”Spøgelseshuset”. Udover et par nyskrevne sange til filmen rummer ”Spøgelseshuset” nemlig også en ny, munter indspilning af sangen ”Dancing In the Moonlight”, som formentlig primært er valgt ud fra sin titel.

De fleste forbinder nok ”Dancing In the Moonlight” med bandet Toploader, som i 2000 gjorde den til et stort hit, men sangen er meget ældre end det – og den har endda en forhistorie, som er en del mere uhyggelig end halloween-indspilningen med Muppet-dukkerne. Nummeret er nemlig skrevet helt tilbage i 1969, efter musikeren Sherman Kelly besøgte den caribiske ø Sankt Croix, som engang var en del af Dansk Vestindien. Sherman Kelly har både på sin egen hjemmeside og på den hollandske tv-kanal NTR fortalt, at han på Sankt Croix var det første offer for en lokal bande, der endte med at dræbe otte amerikanske turister. Han og hans kæreste overnattede på stranden for ikke at blive søsyge på båden, men om natten blev de overfaldet. Sherman Kelly blev slået i hovedet med et baseballbat, og hans kæreste blev voldtaget, og lægerne var ikke sikre på, at han ville overleve på grund af flere kraniebrud. Det gjorde han heldigvis, og mens han kom til hægterne igen, skrev han en sang, hvor han ”forestillede sig en alternativ virkelighed, en drøm om en fredfyldt og glad hyldest til livet”. Resultatet var ”Dancing In the Moonlight”, som han i 1970 udgav sammen med bandet Boffolongo, uden at den ligefrem ændrede musikhistorien.

Et par år senere tog en af hans gamle venner sangen med videre til sit band King Harvest, og da de indspillede den, fik den pludselig luft under vingerne. I 2000 blev den atter et hit med gruppen Toploader, og i 2018 fik svenske Jübel også pæn succes med en nyfortolkning af ”Dancing In the Moonlight”. Men det er først med Muppet-figurernes indblanding, at måneskinsdansen er blevet en del af en halloween-fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *