Kategorier
Musiknyheder

Karantæne-disco fra Elton John

Der er meget skidt at sige om det seneste halvandet års corona-nedlukninger verden over, men mellem aflysninger og isolation er det også piblet frem med nye idéer. En af dem, der kastede sig ind i virtuelle eksperimenter, var popveteranen Elton John. Han har for nylig udsendt et helt album med meget forskelligartede numre, der under nedlukningen er blevet til på tværs af studier og landegrænser – og på tværs af genrer. En af sangene fra albummet ”The Lockdown Sessions” har her i efteråret endda givet Elton John en førsteplads på den britiske hitliste for første gang i 16 år. Meget symptomatisk for den eksperimenterende stil er sangen ”Cold Heart” stykket sammen af melodi og tekst fra fire forskellige Elton John-sange, så de fremstår som en helt ny sang, og den er skabt i samspil mellem den 74-årige Elton John, den 26-årige sangerinde Dua Lipa og den australske producertrio Pnau.

Titlen ”Cold Heart” stammer fra en tilbagevendende linje i sangen, som er hentet fra ”Sacrifice”, en del af omkvædet er lånt fra hans ”Rocket Man”, og derudover bygger den nye kludetæppesang også på brudstykker af ”Kiss the Bride” og den mere ukendte ”Where’s the Shoorah?”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *