Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Punk-høne

Hej Tor

Nu håber jeg ikke, det bliver for svært, men måske kender du den allerede. Jeg ved at der findes en gammel sang (punk-agtigt?), hvor det mest genkendelige er lyden af en høne. Det lyder skørt (det er det også), men det er altså rigtigt nok. Mit bud er den er fra starten af firserne.

Kh Laust

Hej Laust

Skørt? Det er en udmærket beskrivelse af “Psycho Chicken”, som nummeret fra 1980 hedder. Det var gruppen The Fools, der baserede “Psycho Chicken” på Talking Heads-nummeret “Psycho Killer”. Og originalversionen er faktisk også baseret på en anden sang, for den specielle “fa fa”-sekvens i “Psycho Killer” er bygget over Otis Redding-nummeret “Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song)”. David Byrne fra Talking Heads skrev “Psycho Killer” i et forsøg på at lave en Alice Cooper-agtig sang, men han syntes selv, den var fjollet og var faktisk overrasket over, at den blev en succes. Og så blev den endda kun mere fjollet, da The Fools slap den løs i hønsegården.

Med venlig hilsen

Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *