Kategorier
Musiknyheder

Tom Cruise i farezonen igen

Det er åbenbart aldrig for sent at genoplive en filmsucces, så i denne uge er der biografpremiere på opfølgeren til den legendariske film ”Top Gun” fra 1986. Tom Cruise spiller igen rollen som jagerpiloten Pete ”Maverick” Mitchell, og han er tilbage på Top Gun-skolen, hvor han var rekrut i den oprindelige film, men hvor han nu skal undervise en ny generation af elitepiloter til det amerikanske militær. Filmen fra 1986 var succesfuld på mange forskellige måder. Udover at være et stort biograf-hit og sikre sig en markant plads i filmhistorien sikrede den Tom Cruise det store gennembrud, men også soundtracket til filmen var særdeles populært og høstede adskillige priser, blandt andet en Oscar for bedste sang til den romantiske ”Take My Breath Away”.

Soundtracket til den nye film rummer nye sange fra stjerner som Lady Gaga og OneRepublic, men et af de store hits fra 1986-filmen har også fundet vej til ”Top Gun 2: Maverick”, for ”Danger Zone” er endnu engang en del af jagerpiloternes lydspor. Produceren Giorgio Moroder var i forvejen involveret i filmmusikken til ”Top Gun”, da han blev spurgt, om han også kunne levere et bud på en sang til filmen. Filmholdet havde haft flere hundrede sange i spil til de friske optagelser af jagerfly og hangarskibe, men intet fungerede for alvor, som de gerne ville have det. Moroder arbejdede videre med et stykke musik, han havde skrevet med tanke på filmens åbningsscene, og sammen med sin makker Tom Whitlock blev det til en hel sang med det senere så kendte omkvæd ”Highway to the danger zone, ride into the danger zone”. Nummeret fungerede fuldstændig, som det skulle til de energifyldte flyscener, men det var ikke helt let at få en aftale med en sanger på plads. Det pladeselskab, der havde kontrakt på at udgive filmens soundtrack, holdt på, at det skulle være en af deres egne kunstnere, der skulle i front, hvilket begrænsede mulighederne. Både Toto, Starship og REO Speedwagon var i spil, og sangskriver Tom Whitlock fortalte for nogle år siden til bloggen ”Kickin’ It Old School”, at ”Danger Zone” også var en tur omkring den unge musiker Bryan Adams, men at han afslog tilbuddet, fordi han ikke ville involveres i et projekt med så klart militærtema som ”Top Gun”. Til sidst spurgte de sangeren Kenny Loggins, som i forvejen skulle bidrage med en anden sang til soundtracket, om han havde lyst til at besøge dem i studiet, og i programmet ”Professor of Rock” har han fortalt, at han sagde ja til at synge ”Danger Zone” uden på forhånd at have hørt den. Han syntes nemlig, han havde for mange ballader på repertoiret, så da han fik at vide, at ”Danger Zone” var et uptempo-nummer, var der ingen betænkninger.

Nummeret endte med at blive et af hans største hits og en så integreret del af ”Top Gun”-universet, at den også er med i den nye film. ”Top Gun 2: Maverick”, som får premiere herhjemme torsdag, har været undervejs siden 2010, og selvom filmen har haft forhindringer på vejen, og premieren er blevet udskudt flere gange på grund corona-pandemien, er den blevet modtaget overvældende positivt af alverdens anmeldere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *