Kategorier
Musiknyheder

Come on, Barbie!

Det er efterhånden længe siden, at det blev annonceret, at der ville komme en film med Margot Robbie og Ryan Gosling i rollerne som de verdensberømte dukker Barbie og Ken, og helt fra starten virkede det indlysende, at Aquas sang ”Barbie Girl” fra 1997 skulle tage turen med dem op på det store lærred. I maj sidste år forlød det dog, at det ikke ville komme til at ske, da forsangeren Lene Nystrøms manager fortalte til magasinet Variety, at ”Barbie Girl” ikke ville blive brugt i den kommende film.

Idéen til overhovedet at skabe en Barbie-sang kom, mens Aqua arbejdede på materiale til deres debutalbum, og sangskriver Søren Rasted passerede et udstillingsvindue. ”Jeg tror, det var Master Fatman, der havde lavet en kunstudstilling med en masse Barbiedukker. Det kickstartede idéen til at lave noget. En duet mellem Barbie og Ken. Så kan jeg huske, at jeg cyklede på Gothersgade og tænkte: “Come on Barbie, let’s go party – det er en god linje”, fortalte Rasted til DR sidste år.

Men legetøjsfirmaet Mattel, der ejer rettighederne til Barbie, var ikke helt så begejstrede for idéen, og de endte med at sagsøge gruppens pladeselskab for at bruge Barbie-navnet og fylde Barbie-universet med seksuelle undertoner. Efter nogle år blev sagen dog afvist af en amerikansk dommer med den klare med besked, at ”parterne anbefales at tage en slapper”. Senere omfavnede Mattel ligefrem ”Barbie Girl”, som med en let omskrevet tekst har været brugt i tv-reklamer med de kendte dukker. For eksempel blev ”You can brush my hair, undress me everywhere” (Du kan børste mit hår og klæde mig af alle vegne) til “You can be a star no matter who are you are” (Du kan blive en stjerne, uanset hvem du er). Skårene mellem Mattel og Aqua er således klinket for længst, og for nylig kom det også frem, at ”Barbie Girl” i en opdateret version alligevel får en plads i den længe ventede Barbie-film.

Faktisk er der hele to ”Barbie Girl”-sange ude for tiden. Dels har den kendte DJ og producer Tiësto af egen drift – og med inspiration fra sin datter, der elsker sangen – udsendt et nyt remix af ”Barbie Girl” med Aquas velsignelse. Og dels har den erfarne rapper Nicki Minaj og hendes unge kollega Ice Spice udgivet ”Barbie World” baseret på det originale Aqua-track, og deres Barbie-rap kommer til at indgå i den nye film ”Barbie”. Filmen, der får dansk premiere den 20. juli, griber Barbie-dukkernes lyserøde verden humoristisk an med en historie om en dukke, som bortvises fra Barbieland, fordi hun ikke er perfekt nok, og som derfor beslutter sig for at tage på eventyr i den virkelige verden med alt, hvad deraf følger af sammenstød mellem dukker og almindelige mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *