Kategorier
Musiknyheder

U2, Vegas og den rappende Hitler

Rockbandet U2 har i årtier været vant til give store stadionkoncerter verden over, men på fredag begynder et nyt kapitel i deres koncerthistorie. Bandet rykker i den kommende periode til Las Vegas i USA, hvor de skal være ”husorkester” i den nyåbnede, kugleformede arena The Sphere, som har kostet 1,8 milliarder dollars at bygge og har 20.000 siddepladser. U2 har ikke givet koncert siden 2019, men fra på fredag og frem til midten af december skal de irske rocklegender give intet mindre end 25 koncerter på det samme spillested i den samme by. Det bliver dog med en anden opstilling end normalt, for selv om forsangeren Bono, guitaristen The Edge og bassisten Adam Clayton står klar i Las Vegas, så har de ikke deres faste fjerdemand med sig i denne omgang. Trommeslager Larry Mullen skal gennemgå en planlagt operation, og i stedet har U2 allieret sig med den hollandske trommeslager Bram van den Berg til deres Las Vegas-koncerter.

Showet, publikum kan opleve i The Sphere i Las Vegas, hedder ”U2:UV Achtung Baby”, og titlen refererer naturligvis til bandets store album fra 1991 ”Achtung Baby” med sange som ”One”, ”Mysterious Ways” og ”Even Better Than the Real Thing”. Ifølge bogen ”U2: The Complete Guide to Their Music” stammer det pudsige udtryk i albumtitlen fra bandets tekniker Joe O’Herlihy, som ofte brugte det under pladeindspilningen, som foregik i Hansa-studierne i Berlin. Han var dog ikke den første, der brugte ”Achtung Baby”-udtrykket, for før ham var faktisk den nazistiske diktator Adolf Hitler – eller i hvert fald en parodi på Hitler.  I forbindelse med filmen ”To Be or Not to Be” i 1983 lavede komikeren Mel Brooks også nummeret ”To Be or Not to Be (The Hitler Rap)”, som inkluderer linjen “To all those mothers in the fatherland, I said: Achtung baby, I got me a plan”.

U2 har i en fælles udtalelse pointeret, at de “har brug for at komme tilbage på scenen og se vores fans’ ansigter. Og sikke en unik scene, de bygger til os ude i ørkenen. Vi er det rette band, Achtung Baby er det rette album, og Sphere er det rette spillested for at kunne tage oplevelsen af live-musik til et nyt niveau. Det er det, U2 altid har forsøgt at gøre med vores satellit-scener og video-installationer, mest mindeværdigt på ZOO TV-touren, som sluttede i Tokyo for 30 år siden til efteråret. The Sphere er mere end blot et spillested, det er et galleri, og U2’s musik komme til at hænge overalt på væggene”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *