Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: “Slå først Frede” med tekst

Hej Tor
Musikken fra ”Slå først Frede”filmen er ret kendt. Det er Bent Fabricius Bjerres guitarmelodi, som du nok kende. Jeg er ret sikker på, at jeg engang (mange år siden) har hørt en version med tekst på. Altså ikke fra filmen, men en anden indspilning. Ved du, hvad det er for en?
Mvh. Johannes L.

Hej Johannes
Det var pigtrådsgruppen Matadorerne, der indspillede Bent Fabricius-Bjerres instrumentale filmtema ”Love Birds” til ”Slå først, Frede” i 1965, men det er rigtigt nok, at der også findes en mindre kendt version med tekst. Jeg er i tvivl om, hvorvidt der findes flere forskellige indspilninger, men den findes i hvert fald på Grethe og Jørgen Ingmanns album fra 1974, der meget retvisende hedder ”Grethe & Jørgen Ingmann synger og spiller Bent Fabricius-Bjerre”. Det var Thøger Olesen, der forfattede teksten til den ellers tekstløse filmmelodi og gav den titlen ”Vi flyver”. DR’s P8 Jazz lavede for nylig også en udsendelse om netop dette album.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *