Kategorier
Musiknyheder

Shu-bi-duas røde tråd i bogform

Gennem 2023 er Shu-bi-dua blevet fejret på forskellig vis i anledning af, at det er 50 år siden, debutsinglen ”Fed rock” udkom. Det er blandt andet blevet til jubilæumskoncerter med Hardinger Band, som endda er blevet omdøbt til Shu-bi-dua 2.0, og for nylig blev sommerens store hyldestshow på havnen i Aalborg vist på TV 2. Nu er historien om det bedst sælgende band herhjemme så også kommet i bogform, stykket sammen af interviews med Shu-bi-duas mange medlemmer og nogle af de folk, der var tæt på bandet. Den afdøde forsanger Michael Bundesen er inkluderet via forfatternes adgang til otte timers båndoptagelser med Bundesen samt familiens scrapbøger. Bogen hedder ”Den røde tråd – 50 år med Shu-bi-dua”, og titlen henviser naturligvis til det store hit ”Den røde tråd”, hvis tilblivelse også forklares i bogen. Bassisten Kim Daugaard havde foreslået, at de lavede noget i stil med Eric Clapton-sangen ”May You Never”, og Michael Hardinger, som skrev de fleste af gruppens melodier, tog idéen op. I løbet af ingen tid havde han et udkast til en ny Shu-bi-dua-sang: ”Det tog to sekunder, og så var der en melodi”, siger Hardinger i bogen, hvor han også fortæller, at de blev enige om, at sangen skulle ”handle om livet og sådan noget der”, og ti minutter senere lå også teksten klar.

Michael Bundesen husker forløbet på samme måde: ”Det kørte bare. Det må være den hurtigste tekst, vi nogensinde har lavet. Skrive ned – det og det. Vende tilbage og rette det. Bum, bum og så var den færdig. Vi var slet ikke i tvivl, og det er jo skægt at prøve”.

Historien om sangene og pladerne, bandets røde tråd gennem et halvt århundrede, opture, nedture, festligheder og skænderier udkom i sidste uge i ”Den røde tråd – 50 år med Shu-bi-dua”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *