Kategorier
Musiknyheder

Motown-legende i Danmark

I morgen får Danmark besøg af en sangerinde, som har været en superstjerne i snart 60 år, og som for tiden er ude på en turné med den passende undertitel ”Celebrating the Greatest #1 Hits”. For Diana Ross har haft et hav af store hits både som solokunstner og med ungdommens trio The Supremes, som oprindeligt udsendte en stribe singler i 1962 og 1963 uden nævneværdig succes, før de pludselig bragede igennem lydmuren med ”Where Did Our Love Go” i 1964. Komponisten Lamont Dozier, som var med til at skrive ”Where Did Our Love Go”, har forklaret i bogen ”Chicken Soup For the Soul: The Story Behind The Song”, at sangen blev skrevet med gruppen The Marvelettes i tankerne – men til hans store overraskelse afslog de tilbuddet. På det tidspunkt havde Dozier allerede fået indspillet musikken, så sangerinderne blot skulle supplere med sangen, og hans problem var nu, at der i Motown-pladeselskabet var en regel om, at komponisten selv måtte betale for band og studietid, hvis en sang endte med ikke at blive udgivet. For at snige sig uden om den udgift måtte han hurtigt finde et alternativ til The Marvelettes, og valget faldt på trioen The Supremes, som med otte fejlslagne singleudspil i bagagen ledte efter en chance mere. Forsangeren Diana Ross klagede godt nok over, at sangen lå alt for dybt til hendes stemme, men det skyldtes, at bandet havde indspillet musikken, så den ville passe godt til The Marvelettes. Det viste sig dog at klæde sangen, og ”Where Did Our Love Go” blev det første af en lang række store Supremes-hits som ”Baby Love”, ”Stop In the Name of Love” og ”You Can’t Hurry Love”. Som solokunstner føjede hun senere numre som “Upside Down”, “Why Do Fools Fall in Love”, “Chain Reaction” og “I’m Coming Out” til sin imponerende række af hits.

I morgen optræder den nu 79-årige Diana Ross med alle de største sange i Royal Arena i København som en del af turnéen ”The Music Legacy Tour”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *