Kategorier
Musiknyheder

Beatles-sang i rummet

Natten til tirsdag sender NASA en anderledes hilsen ud til alle rumvæsener, der skulle have lyst til at lytte med. Rumfartsorganisationen har 50-års-jubilæum, deres system til kommunikation med rumsonder fylder 45 år, og samtidig får de markeret 40-års-dagen for The Beatles’ indspilning af Across the Universe. Det er nemlig denne sang, der ifølge Ing.dk skal udsendes over antennenetværket Deep Space Network med kurs mod Nordstjernen.

Måske vil en rummand et sted undre sig over, hvad linjen “Jai Guru Deva Om” i sangen betyder – ganske som mange mennesker har gjort siden 1970. Ordene er en hyldest til gruppen indiske læremester, yogien Maharishi Mahesh, der også var kendt som Guru Dev. John Lennon ville gerne bruge hans navn i en sang, så ordene, NASA nu har sendt ud i rummet, betyder ”Jeg takker Guru Dev”. Men måske er rumvæsener så svære at imponere over jordisk kunst, at de hellere synger med på linjen ”Nothing’s gonna change my world”…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *