Kategorier
Musiknyheder

Farvel til Bo Diddley

Det var en af giganterne fra bluesmusikken og den tidligste rock’n’roll, der gik bort i denne uge. Bo Diddley blev blandt andet kendt for en rytme, som også er blevet brugt af i så forskellige numre som Not Fade Away med Rolling Stones og i introen til Smuk som et stjerneskud med Brødrene Olsen. Selvom rytmen blev kendt som et ”Bo Diddley-beat”, og selvom han endda også hittede med et nummer med titlen Bo Diddley, var det ikke hans rigtige navn.

Han blev født Ellas Otha Bates McDaniel, og tog først senere sit kunstnernavn med hjælp fra et én-strenget instrument fra de amerikanske sydstater, kendt som ”the diddley bow” (Diddley-buen). Sangeren og guitaristen, der også udgav I’m a Man og Why Do You Love, blev 79 år og døde efter nogle år med hjerteproblemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *