Kategorier
Musiknyheder

McCartney vendte hjem

For nylig skabte Paul McCartney et af årets højdepunkter i sin gamle hjemby, der i 2008 er europæisk kulturby. En af årets festligheder i Liverpool var nemlig en stor koncert som en markering af, at en af byens mest kendte kulturprodukter er musik.

I 1960’erne gik den særlige Liverpool-lyd under navnet Merseybeat eller Merseysound, opkaldt efter floden Mersey, der går gennem byen. Dengang kunne man også læse nyt om alle de populære Liverpool-bands i bladet, som netop hed Merseybeat, og som var startet af en af John Lennons studiekammerater. Blandt skribenterne var både Lennon selv og Beatles’ senere manager Brian Epstein. Storhedstiden for den klassiske Liverpool-rock blev fejret med søndagens McCartney-koncert, som 36.000 mennesker overværede på fodboldstadionet Anfield.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *