Kategorier
Musiknyheder

En anderledes David Bowie-opsamling

Normalt indeholder en opsamlingsplade et udvalg af numre, som de fleste folk betragter som en bestemt kunstners største hits. Men i denne uge udkommer en opsamlingsplade med David Bowie, hvor sangeren selv har udvalgt sine egne favoritter, hvilket er nogle helt andre numre end på en gængs Greatest Hits-plade. Det eneste rigtigt store hit herpå er Life on Mars, som faktisk er i familie med Frank Sinatras My Way.

I 1968 havde Bowie nemlig skrevet en engelsk tekst til den franske sang Comme, D’Habitude uden at udgive den. Men da Paul Anka senere skrev en anden tekst til samme nummer og forærede den til Sinatra, blev den en formidabel succes – uden om den unge Bowie. Som en slags parodi skrev Bowie et helt nyt nummer hen over My Ways akkorder og skabte derved Life on Mars. Den nye opsamling med titlen iSELECT er tidligere udsendt med den britiske avis The Mail On Sunday, men bliver nu tilgængelig for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *