Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Elvis-noder

Hej Tor
Go idé med dine musik-sider. Noder til Elvis-stykket ”Can´t help falling in love” kniber det mig at finde. Jeg har set den er i Imudicas-bøgerne, men det kniber mig at spille stykkerne, når der er 3 ”b-er” i node-linierne. Kan man ikke finde sangen i en bog, hvor den starter i en alm C-dur eller F-dur og i så fald hvilken bog? Når der kun er ”b-er” med i en sang, hvilke tangenter skal man så trykke på? Når der er ”krydser” er det jo de sorte ”foran”.
Bruno

Hej Bruno
Forklaring af tonearter m.m. kræver mere plads, end dette svar kan tilbyde, men b for en tone angiver, at du skal gå en halv tone ned (det vil sige, at “b for A” er den sorte tangent mellem G og A). Du kan muligvis finde Can’t Help Falling in Love i C-dur og helt uden fortegn i visse nodebøger, men her og nu har jeg fundet den i D-dur, så du kun skal trækkes med to krydser. Denne version kan findes i “Sangbogen” (fra forlaget Edition Wilhelm Hansen) og i “151 andre sange” (fra forlaget Edition Egtved Danmark). Din lokale bibliotekar vil kunne hjælpe dig med at finde disse og andre nodebøger.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *