Kategorier
Musiknyheder

Britisk pophæder til Pet Shop Boys

Onsdag aften uddeles de årlige Brit Awards, som er briternes svar på musikpriser som Grammy og Danish Music Awards. Hvem der kan gå hjem med statuetter for årets bedste udgivelser, er endnu hemmeligt, men én af prismodtagerne kendes allerede nu. Hvert år uddeles nemlig prisen Outstanding Contribution To Music til en musiker eller gruppe, der gennem mange år har haft en særlig betydning.

Hyldesten går i år til en popduo, der blev dannet i 1981, efter de to medlemmer havde mødt hinanden i en elektronikbutik. I starten tog de navn efter London-bydelen West End, som de begge holdt af, og denne fascination var også med til at skabe gennembrudshittet West End Girls. På det tidspunkt havde duoen dog skiftet navn til Pet Shop Boys. De seneste år har blandt andre Paul McCartney, Sting og Bob Geldof også modtaget denne hæderspris.