Kategorier
Musiknyheder

Den største jazzplade 50 år

På næste mandag er det 50 år siden, en gruppe af datidens dygtigste musikere gik i studiet og skabte den formentlig mest kendte og mest betydningsfuld jazzplade nogensinde. Ikke meget var forberedt, da Miles Davis og hans folk den 2. marts 1959 indspillede de tre numre, som kom til at udgøre side A på LP’en Kind of Blue. Miles Davis ville i en anden retning end den dengang meget udbredte bebop-genre og gav derfor musikerne nogle få retningslinjer om at begrænse deres improvisationer til meget simple og melodiske mønstre. Den 2. marts og 22. april skrev holdet historie ved på rekordtid at skabe et mesterværk inden for den såkaldte modale jazz. I forbindelse med jubilæet udsendes – naturligvis – et omfattende bokssæt med Kind of Blue, ekstraoptagelser, bog, fotos og DVD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *