Kategorier
Musiknyheder

Pearl Jams egen perle

Da der i starten af 1990’erne blev vendt op og ned på rocken, hed bannerførerne Nirvana. I slipstrømmen på dem kom et andet Seattle-band, hvis debutplade og mesterværk Ten med sange som Alive og Jeremy gjorde navnet Pearl Jam kendt. Tidligere havde de kaldt sig blandt andet Mookie Blaylock, og der gik flere historier om, hvor det nye navn stammede fra.

Forsanger Eddie Vedder fortalte – ukorrekt – i et tidligt interview, at det kom fra hans indianske bedstemor Pearl, der var kendt for at lave en særlig slags kaktussyltetøj, dvs. en “jam”. Senere erkendte bandmedlemmerne dog, at navnet blot var det simple ord ”pearl”, der efter en koncert med Neil Young, hvor musikerne improviserende jammede med hinanden, blev sat sammen med ”jam”. Gennembrudspladen Ten genudgives mandag d. 23. marts i fire versioner med DVD’er, notesbøger, ny produktionslyd og unplugged-optagelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *