Kategorier
Musiknyheder

Hvem ejer Black Sabbath?

Retten til at bruge navnet Big Fat Snake er kilde til skænderier herhjemme, men nu er en endnu større sag under opsejling. Heavy metal-legenden Ozzy Osbourne sagsøgte i sidste uge sin gamle makker i bandet Black Sabbath, guitaristen Tony Iommi. Guitaristen mener at have rettighederne til bandnavnet og dermed også til de indtægter, der kommer fra blandt andet salg af merchandise, men det er den gamle forsanger Ozzy langt fra enig i.

Gruppen, der oprindeligt kaldte sig Earth, inden de skiftede navn til Black Sabbath i 1969, havde i deres helt unge dage øvelokale over for en biograf. En dag kom de til at tale om, hvor besynderligt det er, at folk betaler penge for at blive skræmt fra vid og sans af gyserfilm, og efter at have set filmen Black Sabbath med Frankenstein-skuespilleren Boris Karloff blev de enige om at bruge filmtitlen som bandnavn. Men om der er nogen, der i dag har mere lov til at bruge navnet end andre, må en domstol altså nu afgøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *