Kategorier
Musiknyheder

Sommersangen Sunshine Reggae

Det er blandt andet en bryllupsrejse og nogle klistermærker på et toilet, der har været med til at skabe et af de største danske hits på verdensplan. Idéen til sommerhittet Sunshine Reggae fra 1982 fik John Guldberg i 1981 under sin bryllupsrejse på De vestindiske Øer, hvor han hørte steeldrums og glad fællessang. Da han kom hjem til makkeren Tim Stahl, lånte de en steeldrum og skrev Sunshine Reggae. Til bladet KODA/DK har de fortalt, at teksten var inspireret af klistermærker og postkort, der hang på pladestudiets toilet, med udsagn som ”Gimme gimme”, ”Good vibes” og ”Take it easy”. Resultatet endte på førstepladsen af hitlisterne i 22 lande, og kan her 27 år efter jævnligt høres i radioen, når solen bryder frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *