Kategorier
Musiknyheder

Mark Knopfler fylder 60 år

Der er i denne uge rund fødselsdag hjemme hos guitaristen, som både har skabt succesgruppen Dire Straits og lagt navn til en dinosaurus. Musikeren Mark Knopfler og resten af Dire Straits slog i 1978 igennem med Sultans of Swing, der skulle blive bandets signaturmelodi i mange år frem, og i de følgende 15 år fik de stor betydning på musikscenen med numre som Money for Nothing, Walk of Life og Romeo and Juliet.

De fik også betydning for en gruppe palæontologer, som lyttede meget til Dire Straits i en periode, og som en hyldest opkaldte de en hidtil ukendt dinosaurus-art efter gruppens sanger og guitarist. En forhistorisk øgle, der levede på Madagascar for 70 millioner år siden, bærer derfor det latinske navn Masiakasaurus Knopfleri. Den rigtige Mark Knopfler fylder 60 år onsdag den 12. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *