Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Hjertet af honning på engelsk

Hej Tor
For nogle måneder siden, blev jeg opmærksom på, at den amerikanske countrysang “Peel Me a Nanner” er identisk med “Hjerter af Honning”. “Peel Me a Nanner” er skrevet af legendariske Bill Anderson, og da jeg gjorde ham opmærksom på, at hans sang er blevet lidt af en klassiker her til lands, blev han meget overrasket, og bad mig skaffe så mange indspilninger som muligt. Det gjorde
jeg gerne – men det han ikke blev så glad for, var at hans navn ikke figurerer som sangskriver. Teksten er skrevet af Thøger Olesen, og det er jo OK, men en herre ved navn Erik Møller Hansen, står anført som komponist. Hvem er denne Erik M. Hansen, som iøvrigt kan forvente en opringning fra Bill Anderson’s advokater i den nærmeste fremtid?
Venlig Hilsen
Per Kammersgaard

Hej Per
Efter at have hørt Peel Me a Nanner kan jeg godt forstå, at Bill Anderson er fortørnet over, at Erik Møller Hansen er anført som komponist. Jeg vil tro, at sagen skal gå gennem forlaget Sonet, som udgav Hjerter af honning med Mette i 1972. Sonet blev dog for snart tyve år siden overtaget af det internationale Universal Music, så hvis Bill Anderson skal plukke en høne, skal han formentlig starte her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

En kommentar til “Spørgsmål: Hjertet af honning på engelsk”

På Mette’s originale singel, står der “Med Eik Hansen’s Studiegruppe” – hjælper det dig tættere på? Der fandtes også noget der hed “Sonets Studiegruppe”

vh
Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *