Kategorier
Musiknyheder

“Vær velkommen Herrens år” – flere gange

Det er ikke kun fyrværkeri og boblevand, der er selvskrevet til at ledsage os ind i det nye år – også en halvandet hundrede år gammel salme er fast inventar ved nytårstid. Forlægget til Grundtvigs elskede Vær velkommen Herrens år var en adventssalme fra 1500-tallet, som han i 1849 skrev to udgaver af. Dels den version, som synges første søndag i advent, når det nye kirkeår indledes, dels nytårsversionen som findes frem i morgen aften.

Hvad de færreste nok husker, er, at Shu-bi-dua faktisk også har prøvet kræfter med Grundtvig salme, ganske som da de moderniserede Midsommervisen. I 1994 optrådte de i tv-showet Året der gak med en fornyet udgave af Vær velkommen Herrens år, som senere kom med på opsamlingen Shu-bi-læum 73-98. Blandt andet med en passende lille ændring i teksten: ”Herrens år med vor Guds velbehag nu bringer os tømmermænd næste dag”.