Kategorier
Musiknyheder

Kald det kærlighed er Giro 413-favorit

I fredags rundede en institution i dansk populærkultur et skarpt hjørne, da radioprogrammet Giro 413 fejrede sin 60-års-fødselsdag. En liste over de ti mest ønskede sange gennem de seneste ti år viser, at den mest populære Giro 413-sang er Lars Lilholts Kald det kærlighed, som også er med i den officielle danske kulturkanon. Lars Lilholt har fortalt, at det også ville være denne sang, han ville pege på, hvis noget skulle kanoniseres.

– Jeg synes, det er en god sang, som har en god gåde i sig. Og så er melodien bygget på renæssancemusik fra 150-tallet og rammer ned i nogle nordeuropæiske rødder. Det er et lucky shot, og det skal man prise sig lykkelig over”, fortale troubadouren til Ud & Se i 2006. De næstmest ønskede sange i Giro 413 er Kære lille mormor, Rigtige venner og Himmelhunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *