Kategorier
Musiknyheder

Rock på de engelske frimærke

Pladecover-kunsten kan siges at være under pres i disse år, hvor meget musik sælges digitalt, men nu får den mest kendte del af coverkunsten et nyt sted at udfolde sig. Det britiske postvæsen Royal Mail lancerede i sidste uge en serie frimærker med motiver fra kendte pladeomslag, blandt andet Led Zeppelins legendariske 1971-album IV, der viser et maleri fra en genbrugsbutik med en gammel mand, der bærer et stort brændeknippe.

– Knap fyrre år efter albummet udkom, ved ingen, hvem manden på coveret er, og heller ikke hvem kunstneren, der malede ham, er. Det opsummerer på en måde, hvad det var, vi ønskede at opnå med pladecoveret, som er forblevet både anonymt og gådefuldt på én gang, siger Jimmy Page ifølge Royal Mail, som han hjalp med at afsløre de nye frimærker. Blandt de øvrige motiver er Blur-pladen Park Life, Let It Bleed med Rolling Stones og The Clash’s London Calling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *