Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Jethro Tulls “Bouree”

Hej Tor
Da Jethro Tull for nylig besøgte Aalborg, gik snakken blandt kolleger om, hvorvidt nummeret “Bouree” engang (for længe siden) blev brugt som kendingsmelodi i en TV- eller radioudsendelse (vi er vist så langt tilbage at det kun kan have været DR). Det er endnu ikke lykkedes os at finde ud af det – men det kan du garanteret.
M.v.h.
Ole Ugilt Larsen

Hej Ole
Av, den var værre. “Bouree” Jethro Tulls fortolkning af Johan Sebastian Bachs værk “Bourre i E-mol”, og melodien har derfor figureret i mange sammenhænge i forskellige versioner. Jeg har ikke nogen erindring om, at Jethro Tull-indspilningen skulle have været temamusik i tv eller radio, men jeg lader gerne spørgsmålet gå videre til Musikbrevkassens læsere, som er velkomne til at blande sig i kommentarfeltet…
Med venlig hilsen
Tor Bagger

En kommentar til “Spørgsmål: Jethro Tulls “Bouree””

Hej Ole.Denne er måske løst for længst (ser først spørgsmålet nu), men det er rigtigt. “Bouree” stammer fra albummet “Stand Up” fra 1969 og blev 1969/70 brugt som kendingsmelodi for et hjemligt produceret naturprogram (eller var det et haveprogram) i DR. Titlen er desværre væk for mig.Af andre interessante kendingsmelodier fra samme periode husker jeg Santanas “Soul Sacrifice” som start på Sporten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *