Kategorier
Musiknyheder

Støttesangen Afrika fylder 25 år

I disse dage er det 25 år, siden en af Danmarks mest kendte popsange blev til. Midt i juli 1985 mødtes en lang række af landets mest kendte sangere for at indspille Nannas støttesang ”Afrika”. Den 21-årige Nanna havde året forinden haft succes med filmsangen ”Buster”, som også havde været bestillingsarbejde, så hun var ikke bange for at stille op, da hun blev inviteret til at bidrage i den sangskriverkonkurrence, der skulle finde Danmarks støttesang.

– Så gik jeg ind til klaveret. Jeg sad et øjeblik og tænkte: C-dur, den plejer at holde. Så plantede jeg mine pølser på klaveret og sang: Alle går vi rundt i vores egen lille verden. Det meste af sangen var der efter en halv time, har Nanna fortalt til Politiken. De to sidste vers tog dog lidt længere tid, fordi en tekst om sult og fattigdom – og håb – krævede særlige overvejelser, så den ikke skræmte folk væk. ”Afrika”-singlen endte med at sælge 150.000 eksemplarer og indtjene mere end 2,5 millioner kroner til træplantningsprojekter i Afrika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *