Kategorier
Musiknyheder

Vengaboys på Copenhagen Pride

Når det årlige Copenhagen Pride finder sted med sine mange arrangementer, shows og optog, er det for at skabe synlighed om trans-, bi- og homoseksuelle i Danmark. I år skabte det også synlighed om en af 1990’ernes populære grupper, der nu har genoptaget arbejdet med deres diskoteks-pop. Vengaboys havde store hits som ”Shalala Lala”, We Like to Party” og ikke mindst ”We’re Going to Ibiza”, der faktisk var en genindspilning af et nummer, der slet ikke handlede om Ibiza.

I 1975 havde bandet Typically Tropical nemlig et hit med sangen “Barbados”, og for at gøre forvirringen total, opstod idéen til nummeret under en ferie på Jamaica. Sangskriverens idé om at skrive et reggae-nummer blev til virkelighed i løbet af to timer, og i 1999 ændrede Vengaboys teksten, så den ikke længere handlede om at stikke af til Barbados, men om at ville feste på ferieøen Ibiza. Vengaboys, der efter nogle års pause er samlet igen, udgiver snart en ny plade, og lørdag optrådte de på Rådhuspladsen i København som en del af det farverige Copenhagen Pride.