Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Alle mand til pumpen

Hej Tor
I mit hoved rumsterer der noget af en sang måske fra 1950-1960. Det jeg husker lyder: ”Alle mand til pumperne for nu er vi på spanden, Alfred har vi tævet, han er helt slået ud, i grusgraven slås vi med Fjollerup bande, sognefogeden kæmped til han faldt som en stud”. Mere husker jeg ikke. Jeg er fra egnen omkring Sæby, så måske?
Verner Harrig

Hej Verner
Den gamle vise hedder ”Alle mand til pumpen” (også kaldet “Samling ved pumpen”) og er fra 1940’erne. Den er indspillet af blandt andre Valdemar Davids, Eddie Russell & Bror Kalles Kapel og for nogle år siden også af nordjyske Anja Guldhammer på CD’en “Øjne som blå violer”. Du kan finde hele teksten her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *