Kategorier
Musiknyheder

Videojubilæum: Addicted to Love

Med etableringen af tv-kanalen MTV i 1980’erne tog produktionen af musikvideoer for alvor fart, og nogle af de mest legendariske videoer stammer af gode grunde fra den periode. Sangen bag en af de mest kendte musikvideoer kan i dag fejre 25-års-jubilæet for den førsteplads, den indtog i USA i 1986. Sangeren Robert Palmer havde længe gerne villet udgive et nummer sammen med Chaka Khan og fik hende også med i studiet, men før lanceringen af ”Addicted to Love” satte Khans manager hælene i, og hendes stemme måtte slettes fra sangen.

I stedet for at optræde sammen med Chaka Khan blev Robert Palmer i musikvideoen ledsaget af en gruppe smukke, men meget ens kvinder, der lidt ubehjælpsomt lader som om, de er hans musikere. Den stilrene video til ”Addicted to Love” har sidenhen nærmest fået status som ikon for 1980’ernes musikvideoer, og den er blevet kopieret og parodieret over flere omgange. ”Addicted to Love” blev det eneste nr. 1-hit i USA for Robert Palmer, som døde i 2003.

En kommentar til “Videojubilæum: Addicted to Love”

– Det var nummeret “Money for Nothing” med Dire Straits der i 1983 rullede over MTV som første Video overhovedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *