Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: De mest solgte plader

Hej Tor
Af og til ser man “slynget ud”, at den og den gruppe har solgt så og så meget verdensomspændende. Hvor kan man finde sådanne lister og hvor pålidelige er de? Jeg er selv interesseret i Brian Wilson og Beach Boys og synes, det kunne være spændende at se deres salg, men også alle de andre store navnes salg. Er der en top 100? På forhånd et “Smile” fra mig!
Med venlig hilsen
Hugo Andreasen

Hej Hugo
Det er et særdeles svært område, du er på vej ind i. Dels er det ikke alle lande, der har ført statistik over den slags gennem årene, dels florerer der mange oplysninger på nettet, som er umulige at verificere. På Wikipedia findes dog en stor oversigt over plader, der har solgt mere end 20 millioner eksemplarer, og du kan finde den via musikbrevkassen.dk. Den kan i det mindste bruges som en slags ledetråd.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *