Kategorier
Musiknyheder

Summer of Love genopført

I denne tid er det 50-året for ”The Summer of Love”, hvor flowerpower-bevægelsen, det spirende ungdomsoprør og masser af store musikudgivelser satte et markant aftryk på verden. En af de store begivenheder dengang var Monterey Pop Festival i Californien, som – allerede to år før Woodstock – blev den første store amerikanske rockfestival.

En aften hos Mama Cass fra The Mamas & the Papas, hvor også bandkollegerne John og Michelle Phillips samt Paul McCartney og multikunstneren Lou Adler var til stede, gik snakken på, hvorfor jazzmusik var mere kunstnerisk velanset end den dengang stadig unge rockmusik, og ud på natten opstod idéen om en festival over flere dage med masser af musik og fokus på velgørenhed. Det hele blev arrangeret på seks uger, og fra den 16. til den 18. juni 1967 kunne man på én og samme festival opleve blandt andre Simon & Garfunkel, Janis Joplin, The Who, Grateful Dead og Jimi Hendrix, som endda blev så inspireret af Monterey Pop Festival, at han under festivalen skrev ”Little Wing” om den gode stemning.

I den kommende weekend markeres 50-året for rockfestivalernes moder med et line-up, der måske ikke matcher 1967-plakaten, men dog byder på blandt andre Norah Jones og Father John Misty samt Eric Burdon & The Animals, der også optrådte samme sted for 50 år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *