Kategorier
Musiknyheder

Dario og Angelique

I lørdags blev Dansk Melodi Grand Prix afviklet, og duoen Ben & Tan løb med sejren i det store show, men blandt de mange unge mennesker på scenen var der også en gæst, som træk aldersgennemsnittet markant op. Som en del af pauseunderholdningen dukkede Dario Campeotto op og fremstod i en alder af 81 år som aftenens vel nok stærkeste sanger, da han optrådte med ”Angelique” fra Melodi Grand Prix i 1961. Det år sagde reglerne, at alle kompositioner skulle indsendes under billetmærke, så hverken seerne, juryen eller for den sags skyld de øvrige optrædende vidste, hvem der have skrevet de enkelte sange. Den 22-årige Dario Campeotto blev en klar vinder foran kunstnere som Otto Brandenburg, Gustav Winckler og Katy Bødtger, og der blev i krogene gættet om, hvem af tidens store komponister, der mon stod bag den smukke ”Angelique”, fortalte Dario Campeotto selv i bladet Koda/DK i 2010:

– Angelique vandt, og kuverten blev åbnet. Der var musestille, da konferencieren læste op: Musik og tekst: Aksel V. Rasmussen, Nørregade 24 i Køge! En ydmyg invalidepensionist havde indsendt sit lille, fine værk uden at vide, at dette ville forandre en ung dansk-italieners liv.

Lørdag aften gik Dario Campeotto atter på scenen med sangen, som næste år har 60-års jubilæum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *