Kategorier
Musiknyheder

Bents melodier lever videre

I sidste uge gik komponisten, entertaineren og forretningsmanden Bent Fabricius-Bjerre bort, og siden da er der sagt og skrevet meget om både hans virke og hans eftermæle. Bent Fabricius-Bjerre satte også selv ord på det, blandt i bogen ”Tanker ved tangenterne” i 2006. Meget symptomatisk brugte han dengang i en alder af 81 år formuleringen ”når jeg bliver gammel” om nogle af hans planer og håb for fremtiden, og helt generelt så han altid fremad for ikke at gå i stå:

”De fleste er lidt bange for at blive ældre. Både dem på tyve, tredive, fyrre, halvtreds og opefter. Undtagen dem, der resignerer og ser tilbage på deres liv i stedet for fremad. Men for mig at se lever de ikke rigtigt”, skrev Bent Fabricius-Bjerre. Dengang i 2006 forholdt han sig i bogens afsluttende linjer også til det eftermæle, vi andre nu taler sammen om efter hans død:

”Jeg er ikke tilfreds med det, jeg har nået, men er glad for det, jeg har lavet. Dynamikken stopper ved tilfredshed. Jeg har ikke behov for at ville andet end det, jeg syntes, jeg kan, og skal man endelig tale om en form for tilfredshed, kunne det være ved tanken om, at nogle af mine melodier forhåbentlig vil blive spillet ud over min egen tid – så lever jeg ligesom lidt længere”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *