Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: TV i Tivoli

Hej Tor
I 1965 kørte Danmarks radio en række fjernsynsudsendelser fra Tivoli i København. Det var Volmer-Sørensen der havde tilrettelagt disse programmer. Som jeg husker det var introen Champagnegaloppen med en tekst. Mener noget af teksten lyder som følger: ”Kom her min ven, hvor tror du vi skal hen, vi skal i tivoli, skønt som’ren er forbi”. Er det noget der siger dig noget? Kan man finde den tekst? Volmer-Sørensen skrev mange tekster så det kunne godt være hans tekst.
MVH Bjarne

Hej Bjarne
Jeg har alderen imod mig i forhold til selv at huske sangen, så i første omgang forsøgte jeg mig hos den historiske formidler i Tivoli, som desværre ikke kunne hjælpe. Efterfølgende har jeg været i kontakt DR’s lytter- og seerservice i håbet om, at de kunne finde noget i arkiverne. Ifølge deres oplysninger blev programmet indledt med en vignet af Otto Francker, men oplysningen er baseret på musikrapporteringen fra ”TV i Tivoli” og ikke på gennemsyn af de gamle udsendelser, for de blev ikke optaget og findes derfor ikke i DR’s tv-arkiv. DR ligger dog inde med en smule radiolyd, men deres seerservice oplyser, at den, de har fra 1965, ikke indledes med ”Champagnegaloppen”, men derimod en velkomst af Blue Boys, der blandt andet synger ”Blue Boys ved mikrofonen, nu starter Nordvisionen, Blue Boys ved mikrofonen er kun introduktionen, kun en lille optaktssang si’r vel mødt til TV, TV i Tivoli”. Du kan meget vel have ret, men denne gang er arkiverne desværre ikke stærkere end hukommelsen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *